Saturday, April 29, 2006

Once - Dealova




aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
aku ingin menjadi sesuatu yg mungkin bisa kau rindu
karena langkah merapuh tanpa dirimu
oh karena hati tlah letih

aku ingin menjadi sesuatu yg selalu bisa kau sentuh
aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu
tanpamu sepinya waktu merantai hati
oh bayangmu seakan-akan

reff: kau seperti nyanyian dalam hatiku
yg memanggil rinduku padamu
seperti udara yg kuhela kau selalu ada

hanya dirimu yg bisa membuatku tenang
tanpa dirimu aku merasa hilang
dan sepi, dan sepi

repeat reff [2x]

selalu ada, kau selalu ada
selalu ada, kau selalu ada

Monday, March 27, 2006

Demi Amty

Yerlah aku tau aku dah lama tak update bukan salah aku pun. Aku banyak kerja. Nie pun aku tgh surf internet sal assignment aku. Tapi aku mcm teruja tgk gambo Sheila Majid kat semua blog AMTY. Aku pun tak nak la ketinggalan kan. So aku kenala ada gak gambo dia. Makanya nie la aku dah renovate umah aku. Dan aku nak bgtau ni la lagu kegemaran aku.


Sheila Majid - Kerinduan
dulu pernah aku bersumpah
slalu setia jika ku mencinta
masih melekat rasa itu
saat cintamu datang padaku

semua terwujud saat kau singgah
panasi cinta untuk setia merindu

kerinduan ...
tak akan menghilang
kan selalu kurasa
tak mampu ku menghindar

kau berikan apa yang ku pinta
kau mengikat ku dalam cinta
temaniku dalam setia

aku tak pernah mengharapkan
cinta lain datang membelaiku
aku dapat slalu bertahan
menahan cintamu di sukmaku

kehadiranmu basuh jiwaku
engkau sulutkan api cinta diriku

kerinduan ...
tak akan menghilang
kan selalu kurasa
tak mampu ku menghindar

kau berikan apa yang ku pinta
kau mengikat ku dalam cinta
temaniku dalam jalani hidup ini


Wednesday, February 01, 2006

Ngantuk

Aku penat nie. Dah 4 ari aku asik dengaq Sawadikap ngan Kap Kup Kap jer. Penat gilos tahap cipan. Tapi sebagai pekerja berdedikasi aku tetap masuk office ari nie. Semua org kat sini semuanya muka penat dan tensi semcm jer. Si model katanya sejak CNY dia tak tidur ngan betul. Sebab ramai relatives mai rumah.

Si Nor lak malam semalam baru sampai dr T'ganu so that explain kenapa dia mcm down jer ari nie. Aku pun cakap ngan boss aku pun mcm org mamai jer. Kalau tak pasal ada future customer nyer rep masuk ari nie jgn harap la aku mai. Even budak marketing aku pun tak masuk lagi. Boss aku dah excited giler nak buat appointment ngan various govt agencies sampaila aku remind diaorg yg nie long holiday manala depa masuk office.

Kalau aku ada banyak cuti pun aku dah tak masuk office dah. Tapi sebabkan aku kena cuti bulan 3 nanti berturut2 makanya aku kenala jadik pekerja dedikasi atau employee of the month nie ha. Tu pun mata aku lalok giler. Kalau ada bantal dah lama aku tidur. Dah la tadik nak accident ngan motor. Pakcik india tu masuk simpang takde kasik signal sib baik aku sempat break. Pastu dia selamba jer blah mcm tu. Takde consideration langsung.

Esok2 jer la aku update sal Chiangmai trip. Just one word kalau nak pi sana tuko duit baht banyak2. Barang murah giler. Aku rasa kali nie lebih kepada retail therapy trip. Anyway mcm mana2 trip pun mesti ada low ngan tak best moment dia. Samala mcm yg nie.